TeliaSonera oferă o bursă în domeniul combaterii corupției

Grupul de telecomunicații suedezo-finlandez va finanța o bursă TRACE pentru o persoană din țările din regiunea Eurasia (inclusiv Republica Moldova), pentru a susține eforturile de combatere a corupției din regiune.

În fiecare an, asociația de afaceri TRACE International invită candidații să aplice la Programul de burse TRACE. Trei studenți din țări în curs de dezvoltare vor fi selectați să urmeze un Masterat de drept (LLM) axat pe transparență financiară și standarde de conformitate în domeniul combaterii corupției. Timp de un an academic, tinerii selectați vor studia la una dintre cele trei universități implicate în program, iar apoi vor urma un stagiu de practică plătit la sediul TRACE din Annapolis, Maryland, SUA.

În acest an, TeliaSonera va acoperi cheltuielile pentru participarea unui al patrulea bursier TRACE. Bursierul TeliaSonera va fi selectat dintr-o țară din regiunea Eurasia pentru a susține eforturile grupului de combatere a corupției în regiune. ”Pe parcursul implementării programului nostru de anti-corupție, am înțeles cât este de important să fim activi atât în interiorul organizației noastre, cât și în contextul extern. Oferind o bursă TRACE suplimentară, arătăm că suntem fermi în angajamentul asumat de a combate corupția în zonele de risc”, spune Johan Dennelind, președinte și director executiv al grupului TeliaSonera.

Pe durata unui an academic, la universitatea selectată, bursierul TeliaSonera va studia subiecte legate de dezvoltarea administrativă și economică, etica de afaceri și statul de drept. Bursa acoperă taxele pentru studii, costuri de întreținere și transport. Școlile de drept implicate în ciclul 2016 al programului de burse TRACE sunt Universitatea Georgetown, Școala de Drept a Universității din Washington și King’s College de la Universitatea din Cambridge. La finalul studiilor, bursierii TRACE sunt responsabili să se întoarcă în țara lor de reședință pentru a continua activitatea în domeniul combaterii corupției.

Candidații urmează să aplice direct la universitatea aleasă. Detaliile aplicațiilor și instrucțiuni pot fi găsite aici http://www.traceinternational.org/about-trace/initiatives/. Întrebările legate de program pot fi expediate asociației TRACE la adresa info@TRACEinternational.org.