Moldcell FEST - impresii

Joi, 17/09/2015 - 16:33 -- semseoadmin
17 septembrie 2015
Română

Prima zi de Moldcell FEST ne-a adus nu doar multe activități și vizitatori, dar și ploaie. Însă, inspirați sau nu de stropi, am avut multe motive să ne simțim minunat în cortul imens și luminos, alături de voi. În primul rând, am comunicat – familie cu familie, prieteni cu prieteni, artiști cu fani, tot pavilionul s-a transformat într-o mare familie adunată să se simtă bine împreună.

Cei care au venit nu doar pentru muzică, ci și pentru lucruri drăguțe și neobișnuite, au avut tot timpul la dispoziție să scotocească prin bijuterii, haine, carnețele, săpun organic, abțibilduri și alte accesorii frumoase, lucrate manual – toate astea în standurile unui Yard Sale tematic. Aici cu siguranță puteai găsi acel “ceva neobișnuit” de care nu știai că ai nevoie până nu ai dat de el. Studiourile de tattoo din Chișinău, „Inkaholic Studio” și „Tattooz”, și-au adus tatuatorii direct pe teritoriul festivalului. La standurile acestora puteai să vezi cele mai bune lucrări ale artiștilor sau să-ți cumperi CD-uri, tricouri cu trupe muzicale, un piercing sau o altă bijuterie nouă, ca să fii în pas cu noile trenduri din domeniu. Fetele și-au făcut tatuaje cu hena, dansatorii talentați și frumoși s-au aventurat într-un street dance battle.

Pe parcursul ambelor zile de festival, chiar și cei mai mari gurmanzi și-au satisfăcut pe deplin papilele gustative cu bucate locale sau exotice. Bucătarii de la  Gastrobar, Versailles, Andy's pizza, Room Cafe, Dor Group, echipele Nefis, Doriana, Farmeat, Efes și Olga Bux de la revista „Prosto i vkusno” au avut grijă să fie servite cele mai delicioase și proaspete bucate. Ceaiul a fost fierbinte, cafeaua – tare și aromată. Înghețata era și ea binevenită, în ciuda timpului răcoros ;)

Copii s-au zbenguit într-o zonă special amenajată cu covorașe colorate, jocuri, ateliere de aplicații, desen în nisip, scrâncioburi și carusel. A urmat apogeul: un spectacol original cu mult așteptații eroi din show-ul televizat Fiksiki.

Revenind la zbenguială, motivul principal pentru care s-a adunat toată lumea la Moldcell FEST a fost MUZICA. Atât oaspeții din străinătate cât și trupele locale au fost extraordinari. Fanii legendarilor Chaif nu au încetat să râdă la glumele și poveștile solistului, au dansat, s-au îmbrățișat și au cântat la unison preferatele hituri de-a lungul anilor. Nu e ușor de descris energia care s-a simțit la ieșirea lui Ali & Fila. Lumina și sunetul au intensificat ritmurile, toate împreună au făcut publicul să danseze, să sară, să fie dus de val. După un set de 1 oră și 15 minute, DJ-ul nu s-a lăsat așteptat și a ieșit direct în mulțime pentru fotografii, autografe fanilor dornici să  imortalizeze întâlnirea.

După cum s-a promis, doi vizitatori ai festivalului, Aliona Baciu și Ivan Cucu, au câștigat în tombolă câte un smartphone stilat și performant, Samsung Galaxy S6. Îi felicitam!

Fantastic și electrizant, cu lume colorată și foarte diferită, Moldcell FEST a lăsat tuturor amintiri calde.

Vă mulțumim tuturor că ați venit și v-ați simțit bine alături de noi și vă așteptăm la alte evenimente frumoase marca Moldcell.