MiLab și Moldcell au premiat cei mai ambițioși inovatori în educație

Laboratorul de Inovații Sociale MiLab,  în colaborare cu Moldcell, a premiat top 5 soluții inovative pentru o școală modernă.

Ideile au apărut în urma Provocării ”Școala modernă”, lansată la finele lunii noiembrie 2014 pe site-ul www.inovatii.gov.md . Întreaga comunitate a fost provocată să se implice activ în reformarea și îmbunătățirea sistemului de educație și să răspundă online la întrebarea ”Cum facem ca școala să dezvolte competențe utile pentru viață?”.  Au fost propuse în jur de 50 de idei, iar cinci, cele mai votate dintre ele, s-au clasat în top.

Pe 23 ianuarie, autorii celor mai populare idei s-au întâlnit cu partenerii proiectului MiLab într-o atmosferă relaxată la Moldcell café. Alături de aceștia la întâlnire au fost și reprezentații echipelor care vor lucra la pilotarea ideilor selectate de MiLab și Ministerul Educației pentru pilotare: Școala Deschisă, Orientarea în Carieră și Promovarea Voluntariatului. Ideile spre pilotare au fost selectate din totalul celor propuse în baza criteriilor anunțate pe pagina web a Provocării “Școala Modernă”. 

Alexandru Oprunenco, Specialist în Politici PNUD:

“Implicarea  oamenilor în găsirea celor mai bune soluții este cea mai sigură metodă pentru a propune ceva sustenabil, pentru că anume ei sunt experții în propriile necesități și experiențe zilnice. Și pe când observăm că tinerii sunt cei care vin cu inovațiile, este și mai important ca ideile să nu fie doar inovative, dar și implementate în cele din urmă, ceea ce și își propune MiLab cu provocarea Școala Modernă.” 

MiLab este o platformă creată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD),  Centrul de Guvernare Electronică, Ambasada Marii Britanii și parteneri privați (Moldcell, Gas Natural Fenosa) prin care actori din domeniile public, privat și non-profit identifică și experimentează inovațiile în soluționarea problemelor sociale. 

Irina Strajescu, Director Comunicare și Brand Management Moldcell:

“Moldcell susține activitățile MiLab deoarece acesta oferă tuturor celor născuți în Moldova posibilitatea de a participa direct la dezvoltarea comunității și a țării lor. Ca parte a grupului suedezo-finlandez TeliaSonera care a stat la baza creării telefoniei mobile, inovația este înscrisă în codul genetic Moldcell. Compania oferă cu mare plăcere inovatorilor din Moldova posibilitatea de a experimenta, de a visa și a lucra liber." 

Parteneriatul dintre Moldcell și MiLab va continua pe parcursul anului 2015 pentru a-i uni pe cei care îndrăznesc să propună schimbări pozitive pentru societate cu cei care au experiența, tehnologiile și entuziasmul pentru o implementare de succes.