A avut loc al treilea Marș al Vieții. Mulţumim pentru emoţii!

Mie, 27/05/2015 - 10:09 -- semseoadmin
26 mai 2015
Română

Ne-am pregătit, l-am așteptat, am avut emoții, am vrut să fie frumos și frumos a fost. 

Sâmbăta, 23 mai 2015, a fost minunată, cu vreme însorită, atmosferă faină și mulți oameni buni adunați împreună pentru o cauză nobilă, salvarea vieților celor 4 copii, Matei, Nikita, Eugen și Ecaterina.

Le mulțumim celor ce au venit să ajute și partenerilor noștri că nu au fost indiferenți și că sunt puși pe fapte bune și mărețe.

S-au întâmplat multe frumoase, cu talent și dedicație. Au fost organizate concursuri sportive, s-a jucat tenis de masă, badminton. S-a desenat, s-a modelat, s-a dansat, s-a cântat, s-a povestit şi multe altele… S-au aplaudat 300 de copii talentați de la CRCT„Artico”, studioul-muzical coral „Lia-Ciocârlia” dirijat de Luminița Istrate și corul de copii „Sonor” de la Liceul „N. V. Gogol”, în frunte cu dirijoarea Oxana Burlacu.

Instructori talentați  de la cluburile și cercurile de dans „Miraj”, „Tadja”, „Atlantica”, și „Dallas dance studio” au instruit și participat la un excepțional maraton de dans. Compania „Laska” au oferit cadouri și surprize tuturor câștigătorilor la maraton. Centrul de copii „Znaika” au învățat picii curioși să construiască origami, să modeleze figurine din plastilină și hârtie. Cei de la Academia Internațională „FasTracKids” au învățat copiii să facă felicitări și obiecte 3D. La „Știința despre pământ” s-au urmărit  imitații de erupție vulcanică și s-au făcut experimente de știință cu ajutorul echipei de la „Smart Start Kids Academy” . Animatorii Dinarei Terentiev, instructorii sportivi ai Olgăi Nicolai și super eroii de la „Kinder Land” au creat o atmosferă de neuitat și amintiri frumoase pentru sute de copii.

Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova, Centrul Internaţional La Strada și echipa MARA Woman au oferit informație despre educație non-violentă, drepturile copilului, siguranță online și antreprenoriat social.

 „City Quest Chișinău”, după cum au și promis, au fost responsabili și au izbutit să organizeze cu succes un joc interactiv de logică, scopul căruia a fost să se depisteze toate punctele unde se fac fapte bune din parc. S-au găsit multe, evident. Dar nu a fost deloc uşor ;)

Albina Cozma, Alex Lebedev, Angela Stafii şi Elena Scutaru au venit, aşa cum au promis, să povestească lucruri interesante.

Ziua s-a încheiat cu un frumos concert  „Chișinău Youth Orchestra” dirijat de Andriano Marian. Împreună cu ei au cântat și copiii din corurile sus-numite. Muzica venea din suflet și a mișcat suflete. A  adunat curioși trecători și nu a lăsat nici un participant la eveniment neatent sau indiferent față de ce se întâmplă pe scenă, pentru că acolo se cultiva frumosul, în jur se întâmplau minuni - cei cu inima mare au încercau din răsputeri să salveze 4 vieți de copii.

Dacă ești abonat Moldcell și nu ai reușit să vii la eveniment, sau ai fost, dar mai vrei să ajuți, mai poți trimite SMS la numărul 0445 și dona 30 de lei până în data de 1 iunie 2015. Detalii despre copiii pentru care se colectează bani şi istoriile lor le găsiţi pe www.savelife.md.

Rezultatele campaniei de donaţii prin SMS şi ale evenimentului Marşul Vieţii vor fi anunţate pe 30 mai 2015.

Mulțumim pentru inimă mare! Mulţumim că oferiţi o şansă la viaţă copiilor şi speranţă părinţilor.