Mesaje

Green

Atunci când e mai simplu să scrieţi decât să vorbiţi, Vă vine în ajutor serviciul SMS. Scrieţi şi expediaţi mesaje cu un volum de până la 160 caractere latine* către orice număr mobil din ţară sau peste hotare. SMS-urile internaţionale pot fi transmise către numerele operatorilor cu care există acorduri semnate.

De asemenea, puteţi expedia şi mesaje SMS la o adresă de email. În acest caz este necesar să creaţi şi expediaţi mesajul în felul următor: [adresa de email] spaţiu [textul Dvs.] şi să îl expediaţi la numărul 400.


*Dacă la scrierea mesajelor utilizaţi alte alfabete, numărul de simboluri poate să se modifice, iar mesajele ar putea fi vizualizate diferit pe ecranul telefonului destinatarului.

Tarife standard:
SMS național – 0,99 lei
SMS internațional – 2,50 lei

Pachete de SMS

Volum Valabilitate Destinaţie Preţ
20 SMS 30 zile 1:1 naţională; 1:3 internaționale 8 lei
30 SMS 30 zile 1:1 naţională; 1:3 internaționale 10 lei
50 SMS* 30 zile 1:1 naţională; 1:3 internaționale 13 lei
100 SMS* 60 zile 1:1 naţională; 1:3 internaționale 25 lei

Mesajele din pachetele SMS pot fi expediate către orice număr GSM din Moldova sau din străinătate, cu excepţia numerelor scurte şi a celor cu supra tarif.

Pentru expedierea unui SMS internaţional abonatul va fi taxat din opţiune cu echivalentul a 3 SMS-uri naționale.

Pentru a renunţa la acordarea lunară automată a pachetelor SMS, e necesară dezactivarea opţiunii prin expedierea cifrei 2 prin SMS la numărul 5678.


*Opțiunile, care includ 50 și 100 SMS vor putea fi activate de cel mult 5 ori pe lună.

Faceţi uz de imaginaţie şi visurile Dumneavoastră vor deveni realitate! MMS este cel mai modern serviciu din Moldova pentru transmisii de mesaje multimedia mobile. MMS este o lume magică plină de imagini, muzică, sunete, culori, animaţii şi jocuri.

Ce reprezintă serviciul MMS

Fiţi creativ, comunicaţi cu cei dragi şi bucuraţi-vă împreună! Este la fel cum aţi însera fotografii sau cum aţi schimba caracterele şi culorile în mesajele electronice pe care le transmiteţi. Este şi util, dar şi expresiv. MMS Vă oferă un nou mod de comunicare prin mesaje. MMS Vă permite să expediaţi imagini, fotografii, fişiere video sau audio la alte telefoane mobile sau la adrese de email. Totodată puteţi accesa portalul www.mms.md care Vă oferă un mod interactiv şi personalizat de gestionare a contului MMS. Aici puteţi vizualiza şi înregistra Mesajele multimedia recepţionate şi expediate, încărca fişierele de imagini şi sunete precum şi să definiţi regulile care vor fi aplicate mesajelor venite.

Un şir întreg de aplicaţii funcţionale sunt disponibile în magazinele de specialitate, la unii distribuitori de telefoane mobile sau pe Internet. Puteţi descărca pe telefon aplicaţii cum ar fi: editoare foto, programe pentru activarea MMS mult-page, programe grafice şi multe altele. Cu astfel de aplicaţii veţi putea:

  • edita imaginile şi clipurile înainte de expediere;
  • creea imagini de fundal proprii pentru ecranul telefonului mobil sau să le expediaţi prietenilor;
  • creea cărţi de vizită în imagini, felicitări şi invitaţii, pe care, ulterior, le veţi expedia prin MMS.

Activarea serviciului

Pentru activarea serviciilor MMS, este necesar să acceptaţi condiţiile de prestare a serviciilor (detalii). Pentru confirmarea acceptării condiţiilor de prestare a serviciilor MMS & MMI Vă rugăm să expediaţi un SMS fără conţinut la numărul scurt 433. SMS-ul expediat se va taxa conform planului tarifar respectiv, şi va fi tratat drept o cerere de activare a serviciilor MMS şi MMI. Activarea serviciilor va fi efectuată în decurs de 24 de ore după recepţionarea SMS. După activarea serviciilor, veţi primi un SMS de confirmare.

Pentru a beneficia de serviciul MMS este necesar să ai un telefon mobil GPRS (preferabil cu aparat foto încorporat, pentru a beneficia la maximum de avantajele MMS). Aici poţi găsi ghidul general care îţi va permite setarea parametrilor MMS la telefonul tău.

 

Atunci când doriţi să nu fiţi deranjat sau cei care vă sună să vă poată lăsa un mesaj vocal, chiar şi atunci când aveţi telefonul închis, aveţi la dispoziţie Mesageria vocală personală. Acesta este un robot telefonic care vă preia mesajele vocale atunci când aveţi nevoie de aceasta. Pentru a vă asculta mesajele sau personaliza Mesageria vocală, formaţi 9494 de pe telefonul mobil sau +37379495111 de pe un alt telefon sau atunci când sunteţi în Roaming.

La alegere, puteţi activa/dezactiva Mesageria vocală pentru diverse situaţii, fie din meniul telefonului, prin meniu *222*3*3#ok sau prin coduri dedicate. Codurile de activare şi dezactivare a Mesageriei vocale sunt următoarele:

Condiţia Activarea Dezactivarea
Nu răspunzi la apel **61*9494#ok ##61#ok
Telefon închis sau în afara ariei de acoperire **62*9494#ok ##62#ok
Linia este ocupată **67*9494#ok ##67#ok
Necondiţionat, pentru toate apelurile primite **21*9494#ok ##21#ok
Dezactivarea completă           - ##002#ok

Mesageria vocală poate fi activată/dezactivată pentru o anumită condiţie sau pentru toate condiţiile.