Vrem ca Internetul oferit de Moldcell să fie nu doar de calitate și accesibil, dar și lipsit de orice griji.

Proiectul educațional #InternetFărăGriji presupune o serie de seminare practice, gratuite, despre siguranța online pentru părinți și copii, organizate de Moldcell și partenerii săi.

Seminarele oferă sfaturi de la experți în domeniu, dar și soluții practice. De ce Vă povestim astea?

Pentru că am testat formatul de seminare pentru persoane juridice și a fost perfect! Pentru că și angajații sunt utilizatori de Internet, sunt părinți, frați, surori, prieteni. E util pentru toți!

Dacă doriți să organizăm acest training pentru compania Dvs., o facem cu mare drag! E gratuit și, mai important, foarte util și interesant.

Evenimente organizate

#InternetFărăGriji - proiectul 
despre siguranța online

#InternetFărăGriji
seminar la Soroca

#InternetFărăGriji
într-un format nou


Reguli


Comunicați deschis și continuu și nu îi interziceți copilului să acceseze Internetul.


Fiți în pas cu tendințele tehnologice, învățați și petreceți timp împreună, online.


Aveți grijă ce postează pe Internet și învațați-l pe copil să își protejeze viața privată.


Învățați-l pe copil să selecteze site-uri sigure și să nu deschidă email-uri necunoscute.


Setați împreună parole complexe ce conțin cifre, litere, inclusiv majuscule, dar și simboluri.


Utilizați soluții de control parental ca să puteți seta limitări în dispozitivul copilului.

Experți Moldcell

Diana Buciușcan
Expert Protecția Datelor cu Caracter Personal, Moldcell, povestește despre datele cu caracter personal, interacțiunea copiilor cu dispozitivele inteligente ce colectează astfel de date și riscurile acestora.

Gheorghe Hîncu
Specialist Comunicare, Moldcell, explică noțiunea de cyberbullying și faptul că este un fenomen atât de răspândit și periculos, dar căruia i se acordă atât de puțină atenție și, desigur, punctează cum ar trebui să se manifeste atitudinea părinților în astfel de situații.

Serghei Uzun
Un guru consacrat în securitatea informațională, expert Moldcell, vorbește despre amploarea riscurilor online la nivel global, explică particularitățile programelor anti-virus, a filtrelor de securitate și oferă soluții și sfaturi tehnice de protecție online.

Experți La Strada

Cristina Vașchevici
Pedagog, expert în domeniul consilierii online a copiilor-victime ale abuzului, La Strada, vorbește despre riscurile din mediul online, ce înseamnă „un părinte inteligent online” în era digitală, și instrumente utile în protecția copiilor în mediul digital.

Agnesa Stratuță
Psiholog La Strada, expert cu o experiență consistentă în consiliere și asistență a copiilor care au suferit de pe urma diferitor forme de abuz, explică de ce ajung copii să fie abuzați online, cum trebuie să aibă loc comunicarea cu copilul și cum putem rămâne prietenul copilului, chiar și în situații mai puțin plăcute.

Angela Palancean
Este „părintele” portalului informativ siguronline.md. Experiența celor 5 ani de gestionare a portalului și cei peste 2000 de copii cu care a interacționat la linia de ajutor online au ajutat-o să devină un partener de încredere al părinților, îngrijitorilor și educatorilor.

 

 


Ce spun participanții

”Prima reacție este să interzicem, dar acum am înțeles că există și alte metode de a-mi ține fiul departe de riscurile pe internet, dar să rămânem și prieteni.” ”Ca toți părinții, avem multe alte probleme. Acest seminar este o super-soluție pentru părinți ocupați. Am învățat multe lucruri importante, într-un timp foarte scurt.”
”De mult timp am vrut să discut cu un psiholog pe această temă. Am rămas după seminar, iar psihologul mi-a acordat timp pentru întrebările care mă preocupă.” ”Fiica mea are 8 ani și, ca toți copiii, mult timp petrece pe Internet. Azi am învățat cum, spre exemplu, să o protejez de conținut nepotrivit, mai ales pe Youtube.”
”Mi-a plăcut că s-au discutat probleme concrete... ne-au arătat cum să procedăm în mod practic, la ce să atragem atenție.” ”Copiii cunosc mai multe despre Internet. Sunt mult mai ”dezghețați”, iar părinții posibil nu bănuiesc de pericole care îi așteaptă. E un subiect important. Recomand.”

 

Cerere