Principiile noastre

Scopul nostru este să ridicăm Moldcell la nivelul următor și să devenim o Companie de Telecomunicații de Nouă Generație. Pentru a dezvolta afacerea noastră și pentru a rămâne motivați în activitatea noastră zilnică, trebuie să fim cu adevărat utili clienților noștri. Acest lucru este formulat în scopul nostru și ne arată cum vom ajunge să atingem aceste obiective:

Bringing the world closer – on the customer’s terms

Pentru a ajunge acolo, avem un set de valori care ne ghidează acțiunile noastre. Valorile noastre reprezintă busola care ne arată cum să acționăm și cum ar trebui să ne comportăm în lucrul nostru de zi cu zi.  

Îndrăznim să:

 • Inovăm, împărtășind idei, asumând riscuri și învățând în continuu
 • Fim în top, conlucrând cu clienții noștri și acceptând noi provocări
 • Vorbim deschis, exprimându-ne opiniile și chestiunile care ne preocupă 

Avem grijă de:

 • Clienții noștri, oferind soluții adaptate la necesitățile lor
 • Colegii noștri, fiind cooperanți, respectuoși și onești
 • Lumea noastră, acționând cu responsabilitate și în conformitate cu standardele etice

Simplificăm:

 • Executarea, adoptând decizii ușor implementabile și realizându-le cu rapiditate
 • Lucrul în echipă, prin comunicare transparentă, colaborare activă și împărtășirea experiențelor

Operațiunile noastre, prin procese eficiente și asumarea clară a responsabilităților. 

Moldcell este singura companie din domeniul telecomunicaţiilor din Moldova deţinătoare a 3 premii de stat, decernate în februarie 2008

La 8 februarie 2008, Palatul Republicii din capitală a găzduit Ceremonia de decernare a premiilor: “Marca comercială a anului”, “Premiului de Stat în domeniul Calităţii” şi “Contribuabilul anului”.

Numai trei companii din Moldova, din numărul total de participanţi, au reuşit să obţină cele trei mari premii de stat pentru anul 2007, Moldcell fiind unica din domeniul telecomunicaţiilor.

 • “Premiul de stat în domeniul calităţii”

  2007, 2008 şi 2009 - Statueta şi diploma de laureat de gradul 1; Au participat 50 de companii;

 • “Cel mai bun contribuabil”

  Învingătorii au fost selectaţi dintr-un număr de 180 de pretendenţi. Primit pentru anii 2005, 2006, 2007 şi 2008.

 • “Marca comercială”

  Marca Moldcell - învingătoarea premiului mare - statueta "Mercuriul de Aur" în anii:
  2005 – nominalizarea „Fidelitate”
  2006 - nominalizarea „Fidelitate”
  2007 - nominalizarea „Lider”
  2008 - nominalizarea „Responsabilă Social”
  2009 - nominalizarea „Responsabilă Social”
  2010 - nominalizarea „Rebranding”
  2011 - nominalizarea „Reputaţie şi încredere”
  2012 - nominalizarea „Responsabilă Social” și medalia de aur la categoria “Debutul anului” (Internet ca lumea)
  2013 – nominalizarea ”Reputație și Încredere”

Aceste premii denotă aprecierea performanţelor companiei Moldcell, precum şi a contribuţiei pe care o aduce imaginii ţării la nivel naţional şi internaţional. Felicitări întregii familii Moldcell: angajaţilor, clienţilor, partenerilor, acţionarilor - tuturor celor care au fost alături de companie!


    
Moldcell face parte dintr-o familie mare de operatori GSM.

FINTUR HOLDINGS – Olanda

Fintur Holdings BV a fost fondată în Olanda. Pachetul de control al Fintur Holdings BV îl deţine unul dintre cele mai avansate grupuri de telecomunicaţii mobile din lume – Telia Company (74%), care a fost creată în urma fuzionării a 2 companii Telia (Suedia) şi Sonera (Finlanda). Restul acţiunilor sunt deţinute de Turkcell. Fintur Holdings BV devine un holding puternic în regiune cu investiţii în servicii GSM, internet şi alte tehnologii moderne. Acţionarii Fintur continuă să fie în fruntea pieţei prin investirea capitalului în soluţii de ultimă oră.

Conform poziţiei Fintur, extinderea bine planificată este un element cheie în creşterea cifrei de afacere. În acelaşi timp, Fintur este acţionarul mai multor operatori internaţionali de telecomunicaţii.

Companiile acţionare ale Fintur sunt:

TELIASONERA – Suedia, Finlanda, Norvegia, Danemarca

Din punct de vedere al numărului de consumatori, Telia Company este cel mai mare operator al Suediei şi Finlandei, al doilea după mărime în Norvegia şi al patrulea operator în Danemarca. TeliaSonera, de asemenea, este cel mai mare furnizor de servicii de date şi voce în regiune şi deţine poziţia de lider în Suedia şi Finlanda, şi poziţii semnificative în Danemarca. Mai mult, Telia Company este cel mai mare operator în regiunea baltică, cu operaţiuni consolidate de telefonie mobilă şi fixă în Lituania, Letonia şi de telefonie mobilă în Estonia. 
web site

TURKCELL – Turcia

Turkcell este operatorul lider al telefoniei mobile în Turcia. La 1 iulie 2004, Turkcell numără aproximativ 20 milioane de consumatori. Turkcell oferă o acoperire teritorială care cuprinde 99.9% din populaţia oraşelor mai mari de 10 000 locuitori, de asemenea, în cele 81 oraşe mari, în principalele regiuni turistice şi pe străzile şi arterele rutiere interurbane. 
web site

Companiile afiliate Fintur Holdings:

AZERCELL – Azerbaidjan

Fiind operatorul GSM lider pe piaţa din Azerbaidjan, Azercell, după fondarea sa în 1996, s-a dovedit a fi şi unul din cei mai de succes operatori GSM în ţările CSI. Managementul inovativ îmbinat cu experienţa Fintur, au permis companiei Azercell să devină lider pe piaţa telefoniei mobile în Azerbaidjan. 
web site

GEOCELL – Georgia

Geocell, un proiect internaţional al Fintur-ului, a fost infiinţat în Republica Caucaziană Georgia. Fiind pionier pe piaţa GSM, cu infrastructură de reţea dezvoltată, Geocell are scopul ambiţios de a deveni lider pe piaţa telecomunicaţiilor mobile din Georgia. 
web site

KCELL– Kazakhstan

Kcell reprezintă prima întreprindere a Fintur în Asia Centrală. După numărul de abonaţi, Kcell este cel mai mare operator celular în Asia Centrală. Poziţia unicală a companiei Kcell prezintă un important potenţial de creştere pentru Fintur.
web site

TCELL – Tadjikistan

Compania Tcell reprezintă un brand unic, creat prin fuzionarea, în martie 2010, a două mari companii naţionale: „Indigo Tadjikistan” şi „Somoncom”.  În 2007, pachetul majoritar al acţiunilor acestor două companii a fost procurat de către grupul TeliaSonera. În prezent, Tcell este lider în Tadjikistan, datorită celor 9 ani de experienţă pe piaţa telecomunicaţiilor.

NCELL – Nepal

Ncell a apărut pe piaţa din Nepal în 2004 sub numele de Mero Mobile, fiind prima companie GSM privată. În 2008 aceasta e devenit parte a grupului TeliaSonera, iar în 2010 a fost desemnată drept cea mai bună companie locală de telefonie mobilă. Ncell prestează servicii de calitate internaţională cu un specific nepalez.

UCELL – Uzbekistan

Compania Ucell s-a stabilit definitiv pe poziţia de lider în domeniul telecomunicaţiilor încă în 1998, odată cu implementarea, în premieră, a serviciului Roaming în Uzbekistan. De atunci, operatorul continuă să-şi surprindă abonaţii cu servicii inovative.