Compania Moldcell a fost partenerul Moldova Cyber Week 2018

La cel mai important eveniment din țară dedicat securității cibernetice, reunind experți din mai multe țări, compania Moldcell a împărtășit cunoștințele și know-how-ul său în domeniu, cu experții, societatea civilă, părinții și copiii.

BackToSchool

Protecția datelor cu caracter personal, securitatea informațională, siguranța online a copiilor, soluții de control parental, atelier practic pentru copii – compania Moldcell și-a împărtășit experiența în aceste domenii în cadrul Moldova Cyber Week 2018.  

Gheorghe Hîncu, Specialist Comunicare Moldcell

”Compania Moldcell investește continuu în extinderea și calitatea rețelei, pentru ca utilizatorii să se poată bucura de internet avantajos și de calitate. Viteza înaltă a internetului, prin extinderea, în mod constant, a acoperirii 4G pe tot teritoriul țării și creșterea capacității rețelei, este una dintre prioritățile companiei. Abonații Moldcell se bucură din plin de aceasta, iar dublarea traficului internet generat pe parcursul acestui an, în special în zona de Nord a țării, confirmă acest fapt. Totodată, experiența pe internet trebuie să fie una sigură. Acesta este un principiu fundamental al responsabilității social corporative al companiei.”
 

Diana Buciușcan, Responsabil pentru Protecția Datelor Personale Moldcell și unicul expert din Moldova cu certificare internațională în protecția datelor cu caracter personal (CIPP/E), a vorbit despre experiența Moldcell ca exemplu de bune-practici și despre reglementările la nivel european.

În cadrul evenimentului, a fost dedicată o zi exclusiv siguranței online a copiilor. Aici, Moldcell a prezentat rezultatele proiectului educațional Internet fără griji, care constă într-o serie de seminare practice, gratuite, despre siguranța online pentru părinți și copii, desfășurate în toată țara.

În paralel, echipa Moldcell, împreună cu Tekwill Academy Kids, a desfășurat un atelier de robotică, adaptat siguranței copiilor în mediul online.

Tot aici a fost prezentată soluția de control parental Kaspersky Safe Kids, lansată de Moldcell în 2017 și fiind unica soluție de acest gen în Moldova. Kaspersky Safe Kids este unul din instrumentele de bază în vederea prevenirii riscurilor online pentru copii.

Siguranța online a copiilor și siguranța pe internet, în general, este una dintre prioritățile companiei. În acest context, Moldcell va continua să ofere internet de calitate și să se implice activ pentru a crește gradul de conștientizare al riscurilor online la nivel național.