ICT+ 2009

ICT+ 2009

Moldcell – partener general al conferinţei ICT+ 2009

În luna mai 2009, împreună cu restul instituţiilor de profil, Moldcell a sărbătorit Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor. Această aniversare a marcat, la Chişinău, începutul săptămânii Tehnologiilor Informaţionale şi de Telecomunicaţii (18 – 22 mai 2009), organizată de Ministerul Dezvoltării Informaţionale şi Academia de Ştiinţe din Moldova (AŞM).
Conferinţa Internaţională ICT+ constituie unul dintre cele mai aşteptate evenimente din cadrul săptămânii, deoarece anume aici specialiştii din domeniul tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii se întâlnesc pentru a aborda un spectru larg de subiecte ce vizează direct activitatea lor profesională.

De această dată, conferinţa ICT+ a avut loc în sălile Bibliotecii Ştiinţifice Centrale a AŞM  „Andrei Lupan” şi a fost divizată în patru compartimente (ICT+science, ICT+citizen, ICT+government şi ICT+business). 

Introducând 13 tehnologii pe piaţa din Moldova, toate în premieră la timpul lansării, Moldcell şi-a consolidat statutul de lider în implementarea tehnologiilor avansate. Astfel, compania contribuie la dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii a ţării, lărgind spectrul posibilităţilor disponibile populaţiei şi oferind platforme noi de dezvoltare a afacerii întreprinderilor din alte domenii. Faptul că Moldcell susţine pentru al patrulea an consecutiv conferinţa ICT+, având statutul de partener general al evenimentului, demonstrează o dată în plus că bunele noastre intenţii sunt mereu însoţite de acţiuni concrete şi eficiente. 

Unul dintre principiile de funcţionare a companiei noastre este împărtăşirea informaţiei şi a experienţei vaste de care dispunem cu toate părţile interesate. Astfel, Fuad Musayev, directorul departamentului Marketing al Moldcell, a participat în secţiunea „I+Business” cu prezentarea „Rolul operatorilor de telefonie mobilă în dezvoltarea plăţilor electronice”.
Săptămâna Tehnologiilor Informaţionale şi de Telecomunicaţii s-a încheiat pe 22 mai, cu ceremonia de premiere pentru concursul „Condeiul jurnalistului în domeniul TIC”. Reprezentanţii mass-media ce au câştigat competiţia (Serghei Moiseev – publicaţia „Economiceskoe Obozrenie. Logos Press”,  Stanislav Vijga – postul de televiziune „NIT” şi Andrei Ghilan, revista „Business Class”) au primit cadouri din partea companiei Moldcell.