Ce sunt datele cu caracter personal și cum le protejăm?

Știm oare că furnizăm date personale atunci când cumpărăm online, când obținem un card de fidelitate sau când ne creăm cont pe site-urile de socializare?

Ziua Protecţiei Datelor cu Caracter Personal este un eveniment marcat anual de către comunitatea internaţională, în scopul promovării dreptului la viaţă privată şi la protecţia datelor personale.
Toți abonații Moldcell pot fi siguri că datele lor personale sunt protejate cu deosebită grijă și atenție, în baza unor proceduri și politici riguroase. Implementăm măsuri de securitate care să asigure un nivel adecvat de protejare a datelor clienților, să prevină și să detecteze orice divulgare a datelor personale părților terțe. Asigurăm prelucrarea datelor cu caracter personal, în conformitate cu cerințele de afaceri și cele legale, pe întreaga durată a ciclului de viață al datelor, de la colectarea acestora până la trecerea în anonimat sau ștergerea lor.

În același timp, puteți proteja datele personale, dacă respectați următoarele recomandări simple:

  1. Protejați dispozitivul printr-un PIN/parolă pentru deblocare;
  2. Nu divulgați parolele. Utilizați diferite parole pentru diferite conturi și nu uitați să le reînnoiiți;
  3. Actualizați softurile și aplicațiile, inclusiv antivirusul;
  4. Împărtășiți datele cu precauție (fie online, sau offline). Aveți grijă ce postați și cui împărtășiți date despre Dvs. Odată ce ați postat informaţia online, nu o puteți lua înapoi. Ar putea fi citită de o audiență mai mare;
  5. Verificați setările de confidențialitate;
  6. Cunoașteți drepturile. Aveți dreptul la informație, acces, intervenție asupra datelor Dvs personale, etc.