CG Cell, acționarul Moldcell, achiziționează pachetul majoritar de acțiuni pentru un operator din Kyrgyzstan

CG Cell, acționarul companiei de telecomunicații Moldcell, parte a CG Corp Global, un conglomerat multinațional cu interese semnificative în diverse sectoare, inclusiv bunuri de larg consum, ospitalitate, educație, comunicații, servicii financiare, infrastructură și imobiliare, a anunțat achiziția pachetului de 50,1% din al doilea cel mai mare operator din Kyrgyzstan de la VEON Ltd. (NASDAQ: VEON, Euronext Amsterdam: VEON). Tranzacția, facilitată prin CG Cell Technologies, deținută în totalitate de CG Corp Global, marchează un pas semnificativ în extinderea CG Corp Global.

Această achiziție se aliniază cu strategia CG Corp Global de a-și extinde rețeaua de operatori de telefonie mobilă și de a-și spori prezența pe piața globală. Prin integrarea în portofoliul său a pachetului majoritar de acțiuni la operatorul de telefonie mobilă din Kyrgyzstan, CG Corp Global își propune să își valorifice expertiza și resursele pentru a dezvolta și întări în continuare operațiunile de telefonie mobilă, bazându-se pe experiența sa pe piața de telecomunicații prin compania de telecomunicații Moldcell cu sediul în Moldova, deținută integral de CG Cell. Moldcell este un jucător cheie pe piața de telecomunicații din republica Moldova, ce oferă clienților săi servicii inovatoare de conectivitate, digitale și financiare prin intermediul Moldcell Money și Fundației Moldcell care susține implementarea proiectelor sociale, educaționale, de afaceri, cercetare, în beneficiul cetățenilor și pentru dezvoltarea țării, ghidați de Pilonii de Responsabilitate Digitală: educație, sprijin și investiții în afaceri sociale, societate și implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. CG Corp Global își menține angajamentul de a oferi clienților din Kyrgyzstan conectivitate și servicii digitale moderne, de înaltă calitate și fiabile.

Finalizarea vânzării pachetului majoritar de acțiuni VEON în Kyrgyzstan către compania de activitate desemnată CG Cell Technologies este supusă aprobărilor de reglementare.

Despre CG Corp Global:
CG Corp Global este un conglomerat multinațional cu o prezență semnificativă în diverse sectoare, cum ar fi ospitalitate, bunuri de larg consum, educație, comunicații, servicii financiare, infrastructură și imobiliare. Cu sediul central în Dubai, CG Corp Global cuprinde peste 160 de companii și 123 de mărci din întreaga lume.

Despre Beeline Kyrgyzstan:
Beeline Kyrgyzstan este o companie de telecomunicații care operează în Kyrgyzstan, care oferă servicii de telefonie mobilă, conexiune la internet și soluții digitale consumatorilor și întreprinderilor. În calitate de jucător de top pe piață, Beeline se concentrează pe transformarea digitală pentru a îmbunătăți experiența clienților. Având o conducere mai stratificată care conduce deciziile și implicarea în inițiative de responsabilitate social corporativă, Beeline operează în cadrul de reglementare al sectorului de telecomunicații din Kyrgyzstan.