Fundația Chaudhary și Fundația Moldcell, alături de oameni în lupta cu pandemia Covid - 19

Dacă în Moldova, cazurile de Covid – 19 sunt un pic în scădere, în alte țări se înregistrează tot mai multe cazuri pozitive. De la începutul pandemiei, Fundația Chaudhary a fost alături de oamenii din Nepal. Pentru a combate al doilea val de Covid -19, Fundația Chaudhary intenționează să înființeze o secție ATI la spitalul Bir din Kathmandu, cel mai mare din Nepal. Secția ATI va avea 18 paturi cu ventilatoare pulmonare și alte echipamente medicale necesare. Vor fi amplasate două centrale generatoare de oxigen în partea centrală și de Vest a țării. De asemenea, au fost procurate și distribuite în țară, măști N95, teste și echipament de protecție.

Binod Chaudhary, Președintele Fundației Chaudhary: „Scopul este de a salva pacienții aflați în stare critică. La moment, ne focusăm pe acordarea facilităților de tratament adecvat pacienților Covid-19 și am lansat campania de combatare a virsului cu același obiectiv”.

Fundația Chaudhary are ca scop să investească aproximativ 1,5 milion de dolari SUA ca ajutor în depășirea valului II al pandemiei.
De la începutul pandemiei, Fundația Chaudhary a furnizat igienizatoare, măști de oxigen și alte echipamente primare pentru mai mult de 200 de centre de sănătate din întreaga țară. A oferit 1000 de truse de testare Ministerului Sănătății din Nepal pentru a combate pandemia. 





 
Moldcell și Fundația Moldcell au răspuns promt la starea de urgență în sănătate din Moldova și astfel peste 10 milioane de lei au fost investite în depășirea crizei epidimiologice din țară.

Cu ajutorul Fundației Chaudhary, Moldcell a donat 10 ventilatoare pulmonare la 8 instituții medicale din țară. Aparatele erau destinate pentru intubarea pacienților cu deficiență respiratorie provocată de virus. De asemenea, pentru 500 de copii care nu au posibilitatea să studieze online, Moldcell a acordat 15 000 GB lunar pe întreaga perioadă de carantină. A fost asigurat cu Wi-Fi gratuit de mare viteză, spitalele cu profil Covid - 19, ca pacienții să fie mereu conectați cu cei dragi, au fost oferite prânzuri calde medicilor din prima linie, etc. La moment, sunt acordate minute și trafic internet gratuit ca ajutor. 

Fiind o organizație responsabilă și un conglomerat multinațional din Nepal, Fundația Chaudhary și-a asumat responsabilitatea de a-și mobiliza resursele pentru a servi poporul său în această perioadă deloc ușoară, de altfel cum a făcut compania Moldcell și Fundația Moldcell prin toate ajutoarele și inițiativele sociale.

#Totulvafibine