„O casă fără pericole pentru copilul tău” – a doua etapă

A doua etapă a campaniei naţionale de comunicare „O casă fără pericole pentru copilul tău” a fost lansată astăzi la sediul Guvernului Republicii Moldova. Compania Moldcell este unic partener privat al proiectului, iniţiat în anul 2009 cu scopul de a informa familiile care au în grijă copii de la 0 la 5 ani despre riscurile producerii accidentelor în condiţii casnice. Evenimentul are scopul de a anunța public angajamentul comun al partenerilor din Campanie în realizarea unor activități comune de comunicare.

Campania constituie o componentă cu rol preventiv în cadrul Proiectului moldo-elvețian de asistență tehnică și financiară „Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgență și Terapie Intensivă din Republica Moldova” (REPEMOL) al Ministerului Sănătății, implementat cu suportul Guvernului Confederației Elvețiene prin Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, de către Fundația Filiala din Moldova a Fundației „Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate” (CPSS Moldova și CPSS București).

Odată cu semnarea unui nou Acord partenerial la finele anului 2011, campania şi-a lărgit problematica, identificându-se noi parteneri. Astfel, pe lângă Ministerul Sănătăţii, în a doua etapă a programului vor fi implicate Ministerul Educației, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, precum şi Ministerul Afacerilor Interne. Acesta din urmă va asigura informarea masivă privind pericolul accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copii şi prevenirea lor.

Chiril Gaburici, Director General Moldcell:
„În prima etapă a campaniei, ne-am dorit să batem alarma, să amintim oamenilor că în Republica Moldova fiecare al doilea deces infantil de până la 5 ani se produce din cauza accidentelor în condiţii casnice. Am reuşit atunci să ajungem în casele tuturor familiilor cu copii mici în grijă, cu un set de informaţii elementare, dar care pot salva vieţi. Din dorinţa de a implica cât mai multă lume, am organizat atunci şi o campanie de colectare de fonduri prin SMS. Din banii acumulaţi, s-a achiziţionat echipament medical la IMSP ICS în Domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului  şi Spitalul Clinic Republican „Emilian Coţaga”. Pe lângă asta, Moldcell a luat asupra sa cheltuielile de mediatizare a campaniei. Astăzi ne bucurăm de nişte rezultate concrete, care ne încurajează şi ne dau motivaţia necesară pentru a merge mai departe. Alături de abonaţii noştri, suntem convinşi că putem crea oportunităţi mai bune de creştere şi dezvoltare a generaţiei viitoare.”

În perioada 2012 – 2013, Moldcell va acorda suport financiar pentru implementarea cu succes a activităților planificate în campanie – lansarea paginii web www.parinti.md, materiale informative pentru părinți, organizarea activităților de instruire a cadrelor medicale, asistenților sociali, cadrelor pedagogice, etc. Astfel, cele circa 200 000 de familii beneficiare ale proiectului vor avea la îndemână toate datele necesare pentru a garanta siguranţa copiilor lor.

Făcând parte din grupul internaţional suedezo-finlandez TeliaSonera, cu circa 170 milioane abonaţi în 20 de ţări ale lumii, Moldcell operează în baza unei strategii globale. Cu toate acestea, TeliaSonera pune preţ pe implementările locale, susţinând proiecte menite să creeze oportunităţi mai bune pentru oamenii din Moldova. Prin tehnologiile şi viziunea pe care le posedă, Moldcell dezvoltă societatea, contribuind ca aceasta să fie mai instruită, mai sănătoasă şi mai prosperă.