Moldcell te invită să fii trendy!

Moldcell lansează în Republica Moldova primul sondaj de nivel internaţional al grupului TeliaSonera pentru a afla care sunt tendinţele în domeniul telecomunicaţii “Ce tip de servicii utilizaţi cel mai des cu telefonul Dvs. mobil?”, “Câte dispozitive aveţi conectate la Internet sau o reţea fără fir în casa Dvs.?”, “Ce V-aţi dori să faceţi cel mai mult cu telefonul Dvs. mobil dacă aţi avea posibilitatea?” sunt doar câteva din întrebările primului sondaj Trends care este lansat în Republica Moldova de către compania Moldcell pe 6 septembrie 2011.

Începând cu anul acesta, utilizatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova sunt invitaţi să-şi expună opinia în sondajele de nivel internaţional ale grupului TeliaSonera - acţionarul majoritar al companiei Moldcell. TeliaSonera publică predicţiile şi analizele tendinţelor în raportul său anual de trenduri în telecomunicații.

TeliaSonera lansează aplicaţia Trends în 12 ţări concomitent. Realizarea sondajelor pe diverse pieţe va permite compararea globală a trendurilor în domeniul telecomunicaţiilor. Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Lituania şi Kazahstan sunt primele pieţe pe care a fost lansată aplicaţia, urmate de Spania, Estonia, Letonia, Moldova, Azerbaidjan şi Georgia. Anual se vor desfăşura 4 sondaje de bază, ce vor fi completate cu întrebări suplimentare în dependenţă de subiect.

Sondajele Moldcell Trends în Republica Moldova vor fi realizate printr-o aplicaţie mobilă. Fiind un inovator pe piaţa de telecomunicaţii, care este în continuă schimbare, Moldcell utilizează propriile tehnologii mobile precum aplicaţia mobilă Moldcell Trends cu ajutorul căreia va fi posibilă  realizarea sondajelor în timp real, obţinând predicţii de trenduri şi analize factuale mai exacte şi mult mai rapid.  

Chiril Gaburici, Director General Moldcell: ”Aplicaţia Trends constituie  o modalitate nouă de a intra în dialog cu consumatorii,  studiind, în acelaşi timp,  tendinţele curente şi cele în dezvoltare în domeniul telecomunicaţiilor. Pentru o analiză actualizată şi relevantă, aplicaţia Moldcell Trends va conţine patru sondaje pe an axate pe subiecte de importanţă majoră  . Această aplicaţie este destinată celor care doresc să influenţeze şi să contribuie la dezvoltarea generaţiilor viitoare de servicii de telecomunicaţii. Moldcell are nevoie de părerea clienţilor săi. fie că sunt utilizatori independenţi, clienţi corporativi sau experţi în domeniul telecomunicaţiilor.”

Aplicaţia Trends este disponibilă pentru a fi descărcată pe telefoanele mobile care funcţionează în baza sistemelor de operare:

  • iOS (pentru iPhone, aplicaţia poate fi găsită în App Store);
  • Android (telefoanele mobile marca Samsung, HTC, SonyEricsson, LG, Motorola, ZTE, Huawei, Acer, Dell etc., aplicaţia poate fi găsită în Android Market);
  • Symbian (telefoanele marca Nokia).

De semenea, aplicaţia poate fi descărcată accesând adresa www.moldcell.md/trends/. În cazul în care doritorii de a participa în sondaj nu deţin unul din telefoanele mobile enumărate, aceştia pot răspunde la întrebări în regim online accesând acelaşi link şi alegând opţiunea Web.

După completarea instalării, repondenţii se vor înregistra pentru a avea acces la sondaje, rezultate şi noutăţi despre ultimele tendinţe în domeniul telecomunicaţii. Odată înregistraţi, respondenţii pot răspunde la întrebările sondajului. Instalarea aplicaţiei se efectuează gratuit, iar pentru traficul de date consumat pentru utilizarea aplicaţiei Moldcell Trends se va aplica tarificarea standardă, în dependenţă de oferta de preţuri valabilă pentru planul tarifar utilizat.

Respondenţii Moldcell Trends:

  • Vor contribui la dezvoltarea următoarei generaţii de servicii de telecomunicații
  • Vor avea acces la ultimele rapoarte Moldcell Trends
  • Vor putea accesa rezultatele sondajelor din 12 ţări ale Europei şi Asiei şi analizele de trenduri cu o perspectivă  internaţională comparativă unică. 

După prima participare, respondenţii aplicaţiei Moldcell Trends vor primi un mesaj electronic şi o notificare pe telefonul mobil atunci când vor apărea noi sondaje despre trenduri la care vor putea participa.