Primele rezultate, privind utilizarea serviciilor 3.5G de catre clientii MOLDCELL au depasit asteptarile operatorului cu circa 50%

La 30 octombrie 2008, in cadrul unei conferinte de presa, compania Moldcell a anuntat primele cifre cu privire la utilizarea serviciilor 3.5G de catre abonatii sai, a adus la cunostinta oferta de modemuri 3.5G oferite la preturi reduse si a lansat alte servicii noi, printre care doua bazate pe tehnologia 3.5G – Apel Video International si Serviciul de monitorizare on-line.
Conferinta a inceput cu prezentarea noului director general Moldcell, dl. Chiril Gaburici care intra in functie din 1 noiembrie 2008. Dupa cum a fost anuntat anterior, dl. Yusuf Baykan, liderul companiei timp de mai bine 2 ani, paraseste functia curenta din proprie initiativa in favoarea avanasarii carierei profesionale.
Rezultatele utilizarii serviciilor 3.5G au depasit asteptarile companiei cu circa 50%!
Astfel, timp de o luna doar, clientilor Moldcell, utilizatori de servicii 3.5G, le-au fost oferite peste 64.000 minute gratuite de apeluri video si peste 640.000 Mb Internet Mobil!, -fapt care denota un viu interes al pietei de telefonie din Moldova pentru solutiile de comunicare avansate.
Oferta promotionala gratuita care include cate 10 minute Apel video in retea si 100 MB Internet mobil, oferite lunar este valabila pana la 31 decembrie curent. Optiunea poate fi accesata de orice client Moldcell, utilizator 3.5G, formand de pe telefonul mobil *333# OK.
Odata cu lansarea serviciilor de generatia a treia in reteaua Moldcell s-a inregistrat o crestere cu 25% a numarului de abonati ce detin telefoane mobile ce suporta standardul 3G. Operatorul afirma ca, aceasta tendinta va urma sa creasca, anuntand lansarea curanda a unei super-promotii care va oferi telefoane mobile de generatia a treia la preturi foarte accesibile – reduse cu pana la 50%.
In particular, directorul general Moldcell, Chiril Gaburici a mentionat: „Implementand noi tehnologii si solutii de comunicare avansate, intotdeauna am urmarit scopul ca ele sa fie disponibile unui cerc cat mai larg de utilizatori. Lansand serviciile 3.5G, dorim ca ele sa devina in scurt timp simple instrumente de comunicare, suport indispensabil la satisfacerea necesitatlior zilnice de comunicare si la gestionarea cu succes a afacerilor”.
Modemuri 3.5G acum si in Moldova!
Incepand cu 1 noiembrie in Centrele Moldcell va fi disponibila oferta modemurilor de generatia a treia. Astfel, clientii Moldcell vor avea posibilitatea sa procure la preturi speciale modemuri de marca Huawei, beneficiind de trafic inclus timp de 3 luni si conectare gratuita.
In particular:
· Huawei E220 cu 5Gb trafic Internet inclus lunar timp de 3 luni –1499 lei!;
· Huawei E270 cu 10Gb trafic Internet inclus lunar timp de 3 luni –1999 lei!;
· Huawei B970 cu 10Gb trafic Internet inclus + optiunea de volum nelimitat noaptea lunar timp de 3 luni - 3099 lei!
Moldcell anunta lansarea unor servicii noi - bazate pe tehnologia 3.5G, disponibile pe piata din Moldova din noiembrie, 2008
1. Apel video international - ofera abonatilor Moldcell posibilitatea de a-si vedea
interlocutolul care, in timpul convorbirii la telefon, se afla intr-o alta tara. Noul serviciu va
fi disponibil cu 14 dintre cele mai populare destinatii chiar de la lansare, printre care: Italia,
Spania, SUA, Austria, Polonia, Marea Britanie s.a. Costul serviciului variaza in depententa de
zona in care se afla tara apelata si constituie – incepand cu 5 lei/minut.
„Astazi, abonatii Moldcell pot efectua apeluri video cu abonatii din reteaua Moldcell si abonatii
3G din 14 tari in care este disponil serviciul Apel Video International. Speram ca in viitorul cel
mai apropiat clientii Moldcell se vor bucura de posibilitatea de a efectua apeluri video si cu
clientii din alte retele din Moldova” – a mentionat Chiril Gaburici.
2. Serviciu de monitorizare on-line. Serviciul se realizeaza prin camera de monitorizare - ZTE MF58, un dispozitiv cu functiile unei camere de luat vederi, gratie careia se poate monitoriza/supravegea locatia dorita de pe ecranul telefonului mobil, in regim on-line. Serviciul se bucura de mare popularitate in lume, fiind utilizat de clienti atat pentru a urmari ce le fac copii la gradinite sau acasa, precum si in interes de serviciu, plasand camera de monitorizare in oficiu, la sedinte etc. Dispozitivul functioneaza in baza retelei 3G, avand cartela SIM incorporata care permite transmiterea automata a semnalului video si audio prin intermediul unui simplu apel video. Directia de filmare a acestui dispozitiv poate fi controlata direct de pe telefonul mobil, utilizind tastele acestuia. ZTE MF58 are capacitatea de a transmite imaginea si in regim nocturn, de a salva semnalul video pe o cartela de memorie si de a apropia sau indeparta imaginea.
Inafara de serviciile noi disponibile curand pentru clientii Moldcell, utilizatori de servicii 3.5G, operatorul continua sa elaboreze si sa ofere servicii de care pot beneficia absolut toti clientii:
1. New mail – posibilitatea de a receptiona notificari in forma de SMS de fiecare data cand abonatii Moldcell primesc noi mesaje pe adresele electronice de pe domeniile:

Mail.md; Gmail.com; Mail.ru
2. Help me – un serviciu care in doar 2 saptamani de la lansare a impresionat piata din Moldova, statistica folosirii lui fiind de 45.000 operatiuni! „Help Me” ofera clientilor Fantasy, Alocard si YOYO posibilitatea de a „imprumuta” de la Moldcell o suma anumita de bani pentru a nu intrerupe comunicarera mobila in situatiile in care contul GSM este echivalent cu 0 lei, si de a solicita sau efectua transferuri de bani de pe un numar Moldcell pe altul. „Help me” impresioneaza prin popularitate si poate fi deja calificat drept serviciu cu un debut surprinzator.

In cuvantul sau de incheiere Chiril Gaburici a mentionat: „Cheia sucesului companiei Moldcell rezidă în echipa noastră de profesionişti, acţionarii care ne oferă suport şi maximă încredere, precum şi strategia de dezvoltare orientată să oferim clienţilor comunicare mobilă de calitate, bazată pe tehnologii avansate şi moderne. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au încredere în noi şi asigur că vom continua în acelaşi ritm, cu aceeaşi dedicaţie să oferim tot ce-i mai bun în domeniul nostru”
In seara aceleiasi zile, in parteneriat cu compania Samsung Electronics, Moldcell a organizat un eveniment corporativ in cadrul caruia partenerii, clientii si prietenii invitati au avut posibilitatea sa testeze si sa faca schimb de opinii, privind avantajele serviciilor 3.5G oferite de Moldcell.