Schimbari in structura organizationala TeliaSonera

Incepand cu 1 ianuarie 2007 gigantul scandinav TeliaSonera (actionar majoritar cu 74% de actiuni indirecte ale operatorului GSM din Moldova – MOLDCELL) isi va diviza structura organizationala in patru arii de afaceri pentru a mentine activitatea de succes a companiei pe plan mondial si a spori eficienta de lucru in toate domeniile companiei.

“In doi ani credem ca aceasta restructurare ne va ajuta sa atingem cifra de vanzari de circa 100 de miliarde de crone suedeze (14,1 miliarde dolari), mentinand profitabilitatea”, a declarat directorul general TeliaSonera, d-l Anders Igel.

Aceste patru arii de business sunt: servicii mobile, servicii pe banda larga, servicii pentru intreprinderile integrate si Eurasia.

Aria de business Eurasia care include afacerile companiei TeliaSonera in Moldova (MOLDCELL), Kazahstan (K’Cell), Georgia (Geocell) si Azerbaijan (Azercell), precum si MegaFon din Rusia (44% actiuni) si Turkcell (37%) a fost incredintata lui Erdal Durukan.

Fiind desemnat in functie de sef al ariei de afaceri din Eurasia, Erdal Durukan va fi responsabil de 70 milioane de abonati GSM ai companiei TeliaSonera in aceasta regiune. Precum a mentionat d-l Durukan, TeliaSonera este interesata in investirea si dezvoltarea companiilor deja existente si a tarilor in care acestea opereaza, precum si in extinderea afacerilor pe noile pieti de telecomunicatii din Eurasia.

Reorganizarea TeliaSonera confirma afirmatiile MOLDCELL despre intentiile actionarilor de a investi in dezvoltarea companiei si de a-si extinde activitatea in Moldova, considerand aceasta piata drept una promitatoare.