Bursa Moldcell este un privilegiu

Şaisprezece tineri din Moldova au fost  selectaţi pentru cea de-a 8-a ediţie a proiectului „Bursa Moldcell 2012 - 2013”. În decurs de opt luni, fiecare dintre cei 16 bursieri Moldcell va beneficia  de 1080 dolari SUA, dar şi de alte oportunităţi de dezvoltare profesională oferite de companie.

Învingătorii au fost selectaţi în bază de concurs şi reprezintă patru instituţii de învățământ superior. Este vorba despre studenţii din ultimul an de studii şi masteranzii din cadrul Universităţii de Stat din Moldova (USM), Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM)  şi Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM).

După cele şapte ediţii organizate până în prezent, ceremonia de înmânare a diplomelor nu a respectat de această dată canoanele oficiale şi a decurs într-o formulă inedită. Într-o atmosferă familială şi prietenoasă, bursierii şi managerii Moldcell au servit ceai aşezaţi confortabil pe canapele şi au discutat amical despre aspiraţiile de viitor la gura unui şemineu improvizat. În schimb, diplomele şi cadourile pe care Moldcell le-a oferit bursierilor au fost cât se poate de adevărate. Bursierii au primit Abonamente Moldcell, dar şi alte cadouri în ajunul sărbătorilor de iarnă.

„Vă felicit pentru prestaţia de care aţi dat dovadă la interviurile de selecţie.  Să fii bursier Moldcell este un privilegiu. Mulţi tineri şi-ar dori să facă primii paşi de carieră într-o companie de succes ca a noastră. Moldcell este gata să împărtăşească cu voi experienţa internaţională şi să vă ofere teren pentru aplicarea cunoştinţelor teoretice din facultate. Am investit şi vom continua să investim în educaţie, pentru că cea mai mare bogăţie pe care o deţine Moldova sunt oamenii de aici. Contribuim cu drag la formarea unei noi generaţii de profesionişti pentru Moldova”, a declarat  Directorul general Moldcell, Barkin Secen.  

Bursa Moldcell este un proiect unic, deoarece oferă atât independenţă financiară, cât şi oportunităţi de angajare după absolvirea instituţiilor de învățământ. Mai mult de atât, tinerii  interacţionează cu specialişti calificaţi din diferite domenii – marketing, vânzări, financiar, IT cât  şi obţin o experienţă inedită. 
“Mă consider norocoasă pentru că orice student aflat pe băncile facultăţii ar fi încântat să obţină o bursă. Din acest motiv proiectul dat este o platformă de  încurajare a tinerilor capabili şi dornici să se afirme. Am concurat de la egal la egal cu alţi studenţi, iar învingătorii au fost aleşi în baza rezultatelor obţinute, ceea ce mă face să cred că Bursa Moldcell este cel mai transparent proiect, cu şanse egale pentru fiecare”, a afirmat Elena Zandelova, 22 ani, studentă a ASEM. 
„Proiectul Bursa Moldcell a fost iniţiat în anul 2005 cu scopul de a susţine cei mai creativi studenţi din R. Moldova. În perioada de referinţă, Moldcell a acordat 175 de burse în valoare de circa 2.000.000 lei. În prezent, în cadrul companiei Moldcell activează 28 de persoane, care au beneficiat de bursa Moldcell în diferite perioade de timp”, a menţionat Carolina Bugaian, director financiar Moldcell.  

Moldcell este parte a unuia dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii din lume, gigantul suedezo-finlandez TeliaSonera.  Fiind deținătorul a 7 titluri “Marca Anului”,  Moldcell continuă să fie cel mai râvnit angajator din Moldova,  oferind un mediu dinamic și inovativ, perspective continue de dezvoltare și experiență la nivel multinațional. Compania oferă un loc de muncă stabil şi remunerat, cu un pachet extins de beneficii adiţionale.