Contribuția digitalizării și inovațiilor Moldcell

Companiile digitale reprezintă motorul progresului, iar investițiile în tehnologii și infrastructura digitală contribuie la creșterea competitivității și au un impact major asupra progresului economic și social.

De-a lungul anilor, Moldcell a reușit să lanseze servicii și soluții în premieră, în beneficiul abonaților, cu grijă față de mediu și în pas cu inovațiile digitale la nivel mondial, devenind un partener digital de încredere pentru abonați și companiile din Moldova.

Primul succes digital a fost semnătura mobilă, un serviciu extrem de popular, chiar și după zece ani de la lansare, fiind un rezultat extraordinar al unui parteneriat public-privat.

Ecosistem digital cu grijă față de mediu

Semnătura mobilă a dus la apariția ecosistemelor digitale și a fost posibilă implementarea platformei digitale de transmitere și semnare a documentelor în format electronic, M-DOC.

Soluția e binevenită în mod special pentru clienții business ce le permite să economisească timp și resurse în procesul de lucru. Un impact major îl are asupra protecției mediului, prin eliminarea a 70% a hârtiei utilizate în acest proces.
Moldcell a lansat e-Contract - versiunea ECO a contractului semnat pe hârtie care exclude consumul acesteia.

La fel de simplă în utilizare este și aplicația My Moldcell, fiind cea mai descărcată aplicație de către utilizatori. Cu aproape un milion de conturi create, My Moldcell este o soluție digitală ce permite abonaților să-și gestioneze propriul număr.

Conectări și comenzi de la distanță

O altă experiență digitală este Magazinul Online Moldcell ce permite tuturor să beneficieze de servicii și produse la distanță, inclusiv conectarea sau portarea unui număr, cu livrare rapidă la domiciliu în orice colț al țării.

Cea mai mare parte a livrărilor este asigurată cu ajutorul mașinilor electrice din parcul auto Moldcell.

Un exemplu de ecosistem digital este lansarea eSim. Noua cartelă digitală poate fi comandată și activată online, fiind una din soluțiile digitale perfecte atât din perspectiva economiei de timp, cât și a consumului de hârtie sau plastic.

Soluții pentru dezvoltarea afacerilor

Agenții economici din Moldova au la dispoziție soluții oferite de Moldcell prin intermediul cărora pot să sporească semnificativ eficiența tranzacțiilor. Își pot administra fluxul de apeluri cu ajutorul platformei de telefonie inteligentă - Virtual PBX sau gestiona flota auto prin intermediul soluției de business - Monitorizare Transport.

Toate aceste soluții, servicii și platforme lansate de Moldcell contribuie nemijlocit la dezvoltarea durabilă a societății, angajament asumat prin semnarea Memorandului de susținere și promovare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU.

Soluțiile digitale reprezintă o componentă importantă, atât pentru protejarea mediului, cât și pentru sustenabilitatea companiei. Acestea continuă să aibă un impact major asupra societății prin reducerea decalajului digital și contribuirea la creșterea oportunităților pentru toți.