O lecție publică organizată de Moldcell și UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei

Zeci de copii și adolescenți din Republica Moldova și România au asistat la o lecție publică inedită, organizată de Moldcell și UTM - Universitatea Tehnica a Moldovei, dedicată lansării în spațiu a primului satelit moldovenesc „TUMnanoSAT”.

Pasionați de tehnologii și inovații, copiii au aflat despre ideea și procesul realizării satelitului, misiunea acestuia și despre cum a fost lansat primul satelit creat în Moldova, fiind transportat cu racheta Falcon 9 a companiei SpaceX la Stația Spațială Internațională!


Ne mândrim mult cu realizările Universității Tehnice din Moldova și ne bucurăm că parteneriatul între UTM și Moldcell aduce rezultate remarcabile! Împreună asistăm și suntem parte a unei povești de succes pentru țara noastră! Am ajuns în cosmos!

Moldcell este prima companie privată din Republica Moldova care oficial și-a asumat angajamentul să susțină Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ONU. Prin astfel de inițiative, ne bucurăm să contribuim la atingerea Obiectivului Nr. 4 Educație de Calitate.