Acţionarul majoritar MOLDCELL este primul în lume care oferă servicii 4G

Astăzi, 14 decembrie, a avut loc o premieră mondială în domeniul telecomunicaţiilor!

Compania suedezo-finlandeză TeliaSonera este primul operator din lume care a anunţat lansarea comercială a serviciilor de generaţia a patra (4G)/LTE pentru clienţii săi.

În cadrul conferinţei de presă susţinută astăzi, compania a prezentat şi demonstrat primele servicii 4G din lume. “Suntem foarte mândri de faptul că am devenit prima companie din lume care oferă clienţilor săi serviciile 4G. Utilizarea benzii largi în ţările Nordice este în continuă creştere, clienţii având nevoie de viteze şi capacităţi din ce în ce mai mari. Acesta este motivul pentru care lansăm serviciile 4G în două mari oraşe precum Stockholm şi Oslo”, a declarat Kenneth Karlberg, preşedintele ariei de afaceri “Mobility Services” TeliaSonera. 

Primele două reţele 4G acoperă zonele centrale ale oraşelor Stockholm şi Oslo şi vor fi utilizate pentru date mobile. 4G este cea mai rapidă tehnologie mobilă din lume cu viteze de până la zece ori mai ridicate decât actualul 3.5G. 4G/LTE oferă clienţilor noi posibilităţi de utilizare a serviciilor pe laptop, care necesită capacităţi şi viteze mari de transmisie, cum ar fi difuzarea avansată a programelor TV pe Web, jocurile online extinse şi conferinţele web. 

“Faptul că suntem pionieri în ceea ce ţine de lansarea noii tehnologii ne oferă o experienţă unică pe care o putem aplica pe pieţele noastre. Vom continua să oferim clienţilor noştri noi servicii de comunicare pentru viitor” a continuat Kenneth Karlberg.

TeliaSonera are trei licenţe naţionale 4G/LTE; în Suedia, Norvegia şi, recent, în Finlanda. Reţeaua 4G va continua să se extindă în oraşele mari din Suedia şi Norvegia. 

TeliaSonera este una din cele mai influente companii internaţionale de telecomunicaţii, lider în regiunile Nordice şi Baltice cu poziţii ferme în Eurasia, inclusiv Rusia (Megafon) şi Turcia (Turkcell). Serviciile TeliaSonera sunt accesibile pentru 453 milioane oameni şi împreună cu companiile asociate oferă servicii de comunicare unui număr de 144 milioane abonaţi din 20 de ţări (Septembrie 2009). 

TeliaSonera este reprezentată în Republica Moldova de către operatorul de telefonie mobilă Moldcell, fiind acţionarul majoritar al acestuia.