Campaniile de susţinere a sinistraţilor continuă

Operatorul de telefonie mobilă Moldcell anunţă prelungirea acţiunilor în susţinerea sinistraţilor.

Astfel, până pe 31 iulie, toţi clienţii Moldcell, aflaţi în raioanele afectate de inundaţii, beneficiază de comunicare mobilă gratuită, în volum de până la 100 minute în reţea, zilnic. Lista detaliată a localităţilor în care li se oferă comunicare gratuită este reînnoită sistematic pe site-ul corporativ Moldcell. La momentul actual, cu comunicare gratuită în reţeaua Moldcell sunt acoperite 42 localităţi din 13 raioane.
 
Până pe 11 august, abonaţii Moldcell au posibilitatea de a contribui la susţinerea sinistraţilor din Republica Moldova donând prin SMS o anumită sumă de bani prin intermediul a  două numere scurte alocate de Moldcell din 9 iulie curent:

  • Expediind un SMS fără conţinut la numărul 9490, abonaţii Moldcell îşi exprimă acordul de a dona 10 lei din contul GSM. 
  • Expediind un SMS fără conţinut la numărul 9491, abonaţii Moldcell îşi exprimă acordul de a dona 100 de lei din contul GSM.

Banii adunaţi în perioada 9 iulie – 11 august 2010 vor fi transferaţi de către operator pe contul bancar în lei instituit de autorităţi pentru susţinerea persoanelor aflate în zonele afectate de inundaţii.

De asemenea, Moldcell susţine şi Campania naţională de colectare de fonduri prin SMS “Eşti cât dăruieşti – ajută sinistraţii”, derulată de toţi operatorii de telefonie mobilă din Moldova din 11 iulie, cu susţinere informaţională a companiei publice „Teleradio-Moldova”. În perioada 11 iulie – 11 august, 2010 clienţii Moldcell au posibilitatea să expedieze un SMS fără conţinut la numărul scurt 7474 şi să doneze 8 lei, în susţinerea sinistraţilor.

Aditional, angajaţii Moldcell au colectat bunuri ce au fost donate sinistraţilor din satul Măcăreşti, raionul Ungheni. 43 de familii au primit pachete alimentare, haine, încălţăminte, pături, produse igienice ş.a. obiecte de primă necesitate.