MOLDCELL a dat in exploatare un nod independent HLR (Home Location Register).

MOLDCELL a dat in exploatare un nod independent HLR (Home Location Register). Datorita acestei noi platforme, toti clientii MOLDCELL vor avea acum posibilitatea sa activeze la o viteza mai mare serviciile voce, tranfer date, MMI s.a.

HLR este baza de date fundamentala a tuturor abonatilor ce include date de identificare, servicii permanente sau aditionale si localizarea abonatilor.

Noul HLR va optimiza infrastructura Centrului de comutare si va eficientiza administrarea si operarea ei, facand posibila deservirea a circa 4 ori mai multor abonati (3 milioane). HLR este de asemenea compatibil cu tehnologia 3G (a treia generatie), convergenta retelei, NGN (reteaua next-generation).

Reusind sa plaseze comunicarea mobila din Moldova pe o treapta de dezvoltare similara cu tarile europene si fiind lider in implementarea noilor tehnologii in Moldova, MOLDCELL a continuat si pe parcursul lui 2007 sa transpuna in viata solutii de comunicare care sa faca viata clientilor mobili mai simpla si mai diversa.