TeliaSonera la Simpozionul Economic moldo-suedez

Astazi, 29 martie la Chisinau a avut loc simpozionul economic al reprezentantilor mediilor de afaceri din R. Moldova si Suedia, eveniment organizat in cadrul vizitei oficiale in R.Moldova a unei delegatii de oameni de afaceri in frunte cu Gunilla Сarlsson, ministrul Dezvoltarii si Cooperarii Internationale al Suediei.

La inceputul lunii martie, Guvernul Suediei a aprobat o noua strategie de cooperare cu R. Moldova pe anii 2007-2010, care prevede sprijinirea republicii in promovarea reformelor si in procesul de integrare europeana. Potrivit strategiei, Suedia va acorda asistenta in valoare de circa circa 11 mln. euro pe an. Scopul simpozionului fiind stabilirea unor noi relatii de afaceri si parteneriat intre reprezentantii mediilor de afaceri din R. Moldova si Suedia.

Simpozionul a intrunit atat reprezentati ai mediului de afaceri din Suedia cat si din Republica Moldova. Printre companiile suedeze s-a numarat si TeliaSonera - companie suedezo-finlandeza lider in telecomunicatii din tarile scandinave, Baltice si Eurasia. TeliaSonera a fost reprezentata la simpozion de catre operatorul de telefonie mobila din Republica Moldova - MOLDCELL – al carui actionar majoritar este la momentul actual cu 74% de actiuni indirecte.

Compania MOLDCELL este un exemplu al afacerilor suedeze de succes in Moldova, Yusuf Baykan, directorul general al operatorului, tinand sa mentioneze ca succesul companiei se datoreaza atat increderii clientilor sai precum si a actionarilor care si-au confirmat de nenumarate ori intentia de a continua sa investeasca in dezvoltarea activitatii atat a companiei cat si a pietei de telecomunicatii din Moldova.

Nota: MOLDCELL opereaza in Republica Moldova din aprilie 2000, investind pana in prezent 84 milioane dolari americani si planificand investirea a altor 84 milioane dolari pana la finele anului 2011.