MOLDCELL participa in cadrul celui mai prestigios eveniment din industria mondiala de telecomunicatii

Cel mai important eveniment al anului in domeniul comunicatiilor mobile - Congresul Mondial 3GSM – se desfasoara in aceste zile (12-15 februarie, 2007) in Spania, Barselona.

In premiera anul acesta Fintur Holdings BV, actionarul majoritar al companiei MOLDCELL, detinut in proportie de 58,55% de cel mai influent grup de telecomunicatii mobile din regiunea Baltica si Nordica - TeliaSonera, participa la Congresul Mondial 3GSM alaturi de operatorii afiliati printre care se numara si compania MOLDCELL.

Yusuf Baykan, directorul general MOLDCELL a tinut sa mentioneze urmatoarele: „Intentionam sa revenim de la Congres cu o multitudine de idei axate pe marginea obiectivului nostru esential – de a ajuta Moldova sa tina pasul cu tendintele pietei mondiale de telecomunicatii.”

Cea de-a 12-a Ceremonie a Decernarii Premiilor „Global Mobile Awards”, care sunt asimilate cu premiile Oscar dar in domeniul telecomunicatiilor mobile, a avut loc in cadrul Congresului pe data de 13 februarie in incinta Palatului National al Barselonei. Compania MOLDCELL este onorata sa anunte despre faptul ca Turkcell – unul din actionarii indirecti ai operatorului a fost decernat cu premiul mare la categoria „Cel mai bun spot publicitar”.

Anul acesta Congresul a fost vizitat de peste 60 000 de persoane iar in cadrul expozitiei Congresului sunt reprezentate peste 1 300 companii din diverse segmente ale industriei telecomunicatiilor, unde au fost lansate in premiera mondiala sute de noi produse.

Nota:
Organizatorul din acest an al Congresului Mondial 3GSM este Asociatia GSM (AGSM) – asociatie mondiala care numara peste 700 de operatori de telefonie mobila din 217 tari ale lumii. Membrii AGSM, printre care se numara si compania MOLDCELL, deservesc in total peste 2 miliarde de utilizatori de telefonie mobila din lume, ceea ce reprezinta 82 % din numarul total al utilizatorilor.