Descoperă Chişinăul în primul concurs de coduri QR din Moldova!

Îţi plac dilemele? Acum ai posibilitatea nu doar să încerci rolul unui advărat detectiv, dar şi să cunoşti mai bine capitala! Compania Moldcell, în parteneriat cu „Emotion Trading” SRL lansează concursul QR „Oraşul meu”. Dacă în timpul unei plimbări prin Chişinău vezi un pătrat cu simboluri ciudate, nu te speria, acesta poate conţine o surpriză!

Codul QR reprezintă o gamă de standarde de codare, utilizate pentru a cifra o anumită informaţie. Această modalitate de codare a informaţiei este cea mai complexă şi se utilizează din ce în ce mai larg în lume. Şi pentru că vrem ca tu, în calitate de abonat Moldcell, să fii primul care cunoaşte tot ce e de ultimă oră în tehnologii, te invităm să participi într-un concurs special. În cadrul acestui concurs, va fi necesar să găseşti codurile QR, care vor fi amplasate pe tot teritoriul capitalei şi să le dezlegi misterul. Dacă câştigi, poţi primi unul din premiile mari: iPhone 4S, HTC Sensation şi Nokia E72, dacă nu reuşeşti să devii câştigător - primeşti un pachet de Internet mobil de 500 MB, cu valabilitatea de 1 lună, pentru participare.

Pentru a te înscrie în competiţie, formează *123#ok, pentru care vei fi taxat cu 5 lei. În scurt timp, vei primi o indicaţie pentru identificarea amplasării primului cod QR. Dacă indicaţia nu îţi va fi clară, poţi solicita până la 3 indicii suplimentare, formând acelaşi cod, pentru care vei achita 20 lei per indiciu. În continuare, va fi necesar să faci o plimbare prin oraş pentru a găsi codul.

Odată ce găseşti codul, urmează paşii de mai jos:

  • Apropie camera smartphoneului tău de codul QR
  • Scanează codul QR prin intermediul programului de citire a codurilor QR (pe care le poţi descărca gratuit de pe următoarele linkuri: Android, iPhone, Symbian, Bada)
  • După scanare, vei primi un fragment din codul QR final
  • Păstrează acest fragment şi aşteaptă următoarea indicaţie
  • Repetă procedura pentru fiecare cod QR
  • În final, listează toate fragmentele codului QR final, uneşte-le într-o singură imagine şi scanează codul primit

Primii 3 participanţi, care vor ajunge la destinaţia finală înaintea celorlalţi, vor fi premiaţi cu iPhone 4S, HTC Sensation şi Nokia E72. Ordinea celor veniţi va fi determinată de codul QR scanat la momentul sosirii. Încearcă şi tu! Chiar dacă nu te vei încadra în lista celor 3, te vei convinge încă odată de frumuseţea capitalei noastre şi vei primi 500 MB de Internet mobil de la Moldcell pentru o lună. Mult succes!

Pentru informaţii suplimentare, accesează Regulamentul concursului.