Notificări SMS despre evenimente şi postări pe „Vkontakte.ru”

Reţeaua socială „Vkontakte.ru” este una dintre cele mai rapide şi  moderne căi de comunicare online şi cea mai vizitată pagină de Internet în Rusia. La moment, pe site sunt înregistraţi mai mult de 135 milioane de utilizatori, dintre care 42 mii sunt din Republica Moldova.

Pentru prima dată în Moldova, abonaţii Moldcell au posibilitatea să primească notificări despre evenimentele noi de pe „Vkontakte.ru” prin intermediul mesajelor SMS. De acum înainte, poţi:

  • Primi notificări SMS despre noi mesaje personale – gratuit
  • Răspunde prin SMS la mesajele personale – tarif SMS standard
  • Primi notificări SMS despre noi postări şi schimbări ale prietenilor – gratuit
  • Comenta prin SMS postările prietenilor – tarif SMS standard

Pentru a activa notificările, accesează meniul „Setări” din contul tău „Vkontakte.ru”, apoi „Setările mele” şi activează livrarea prin SMS în secţiunea „Servicii mobile”. Tot aici, abonaţii pot selecta frecvenţa şi timpul dorit în care să fie efectuată livrarea notificărilor. După primirea unui cod din 8 simboluri, îl introduceţi în caseta dedicată.

După ce numărul de telefon introdus va fi confirmat, abonatul va începe să primească notificări SMS de la numărul scurt 1881 despre mesajele personale primite pe contul său conform setărilor activate.  

Pentru dezactivarea serviciului, abonatul are 2 posibilităţi:

  • Accesa pagină „Setările mele”, „Notificări”, „Notificări prin SMS”, opţiunea de dezactivare sau
  • Expedia un SMS cu textul STOP la numărul 1881

Pentru a răspunde la un mesaj personal prin SMS, abonatul va scrie un SMS care va începe cu codul din mesajul SMS primit de la 1881, apoi textul dorit. Codul mesajului este indicat la sfârşitul notificării SMS primite.

Exemplu: Mesajul primit de la 1881 este „Nume Prenume: Salut. Ce faci? Pentru a răspunde, începe mesajul SMS de răspuns cu 1234.” Abonatul va tasta butonul „Răspunde”, apoi „1234 Salut. Sunt bine. Tu?” şi expedia mesajul.

Pentru a primi notificări prin SMS despre postările prietenilor, abonatul va alege prietenul şi va realiza acţiunea de abonare accesând „Alte acţiuni”, „Setări notificări SMS”, „Primirea prin SMS a postărilor”.

Exemplu: „Nume Prenume: Sunt în vacanţă. Răspunsul la acest mesaj va deveni comentariu la ultima stare primită.” Pentru a comenta prin SMS o stare nouă a unui alt utilizator, este necesar de format în conţinutul mesajului textul comentariului la stare şi de expediat mesajul SMS la numărul 1882.

Comentariul va fi aplicat celei mai recente stări primite de către abonat prin intermediul notificării SMS.

Pentru mai multe informaţii, accesează www.vkontakte.ru.