Susţine Moldova la Eurovision 2012 împreună cu Moldcell

Concursul Muzical Eurovision care este organizat anual începând cu anul 1956 va avea loc anul acesta pentru prima dată la Baku, Azerbaidjan. Sponsorul General al concursului Eurovision din acest an este operatorul de telefonie mobilă Azercell care activează pe piaţa de telecomunicaţii din Azerbaidjan de mai bine de 15 ani. Azercell face parte din acelaşi grup internaţional de telecomunicaţii ca şi Moldcell - TeliaSonera care activează pe 20 pieţe ale lumii, din Norvegia şi până în Nepal, servind peste 170 milioane de abonaţi. Astfel, compania Moldcell deţine dreptul oferit oficial de către European Broadcasting Union (EBU) de a fi numită“Moldcell - the official presenter of ESC 2012 in Moldova”.

În această ordine de idei, compania Moldcell organizează în Republica Moldova mai multe acţiuni legate de acest concurs european. Printre acestea se numără în primul rând şansa oferită clienţilor Moldcell de a câştiga o călătorie la Baku, Azerbaidjan, în perioada  desfăşurării concursului muzical. Pentru aceasta, până pe 27 aprilie, clienţii Moldcell suplinesc contul prin cartele de reîncărcare sau terminale de plată cu 2 sume identice de 50, 100, 200 sau 400 lei în aceeaşi zi şi primesc echivalentul unei sume reîncărcate cadou în cont, plus şansa de a merge la Eurovision 2012! După fiecare reîncărcare dublă, clientul primeşte 2 mesaje SMS – unul despre reducerea primită, al doilea va conţine un cod unic. Pentru a participa la extragerea biletelor la Eurovison este necesar de păstrat acest cod până la sfârşitul perioadei promoţionale. Atunci va avea loc o extragere în care se vor stabili 5 abonaţi care vor merge la Eurovison 2012 în Baku. Aceştia vor beneficia de o călătorie tur-retur Chişinău-Baku, cazare la hotel şi posibilitatea de a merge la toate cele 3 concerte Eurovision 2012 (2 semifinale şi marea finală).

De asemenea, pe pagina Moldcell de pe Facebook, compania a lansat astăzi un concurs video în care participanţii trebuie să filmeze mesaje de încurajare şi susţinere a Moldovei la Eurovision. Câştigătorii primelor trei locuri vor fi premiaţi cu un Dell Streak, modem 3G cu trafic inclus şi suvenire Moldcell.

Timp de mai mult de cinci decenii, pe scena concursului Eurovision Song Contest, cel mai de amploare show de televiziune din Europa, aproximativ 1.100 melodii au fost prezentate publicului spre votare internaţională.