Moldcell a lansat un parteneriat public-privat pentru renovarea cabinetelor medicale în zonele rurale

Compania Moldcell şi organizaţia „Catholic Relief Services” (CRS) Moldova au lansat campania de renovare şi dotare cu echipament a punctelor medicale din cadrul instituţiilor de învăţământ din comunităţile partenere ale Proiectului Jobs Plus. 

Prin acest program, Moldcell contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a copiilor din zonele rurale. După derularea cu succes a proiectelor naţionale „Educaţie pentru toţi” şi „O casă fără pericole pentru copilul tău”, implementate în cooperare cu ministerele Educaţiei şi Sănătăţii din republică, parteneriatul social cu CRS Moldova confirmă că angajamentul asumat de Moldcell în faţa tinerei generaţii a Moldovei este unul cu impact pozitiv şi de durată.
 
Vineri, 25 iunie 2010, la Liceul teoretic din Ruseştii Noi, r. Ialoveni a fost inaugurat primul cabinet medical renovat şi dotat cu echipamentul  necesar pentru ca asistenţii medicali din şcoală să poată consulta în condiţii bune şi acorda primul ajutor în caz de necesitate micilor pacienţi. Cabinetul medical a fost deschis în blocul claselor primare al Liceului teoretic, unde îşi fac studiile 262 de elevi cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani.

La eveniment au participat reprezentanţii companiei Moldcell, CRS Moldova, Administraţiei publice locale şi raionale, cadre didactice şi elevi ai liceului din Ruseştii Noi. În cadrul lansării, domnul Michael McKennett, coordonator CRS Moldova, şi-a exprimat siguranţa că ameliorarea condiţiilor de trai în zonele rurale ale Moldovei este posibilă doar prin implicarea directă a locuitorilor. La rândul lor, comunităţile trebuie să găsească oportunităţi de a lansa parteneriate publice – private, să fie active, dinamice şi responsabile.

Primarul localităţii Rusestii Noi, dl Pavel Codreanu a mulţumit tuturor celor ce au contribuit la realizarea proiectului, menţionând că „Suntem norocoşi că avem o comunitate deschisă spre schimbări în bine, că am găsit parteneri care să ne înţeleagă necesităţile şi să ne susţină. Sunt foarte mândru şi fericit. Dacă ne implicăm cu toţii, vom reuşi să construim viaţa pe care ne-o dorim la noi acasă, în Ruseştii Noi.” La rândul său, dna Rodica Verbeniuc, şefa secţiei Comunicări Corporative Moldcell a menţionat: „Considerăm că cea mai de preţ investiţie a companiei noastre este aceea direcţionată către oameni, în particular către generaţia tânără. Copiii sunt nu doar viitorul nostru, ci chiar prezentul. De aceea, eforturile noastre, ale întregii societăţi, trebuie unificate spre a oferi copiilor o lume cu oportunităţi mai bune.”

Moldcell continuă să investească în vederea soluţionării problemelor sociale cu care se confruntă populaţia din Republica Moldova, având deja implementate peste 300 de proiecte sociale, educaţionale, de sănătate, culturale şi de divertisment. Până în luna octombrie 2010, în cadrul proiectului Jobs Plus vor fi deschise cabinete medicale renovate în 4 şcoli din raioanele Şoldăneşti, Floreşti, Ceadîr-Lunga şi Anenii Noi.

Notă
Jobs Plus este un proiect care timp de trei ani va contribui la reducerea sărăciei în Moldova prin stabilirea parteneriatelor publice – private şi crearea a 2000 de locuri de muncă în 20 de localităţi ale ţării.