Până la finele anului curent TeliaSonera preconizează să investească circa 180mln lei

Această declaraţie a fost făcută de către preşedintele TeliaSonera Lars Nyberg în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Moldovei, Vlad Filat, care a avut loc pe 22 februarie la Chişinău. La întrevedere au mai participat preşedintele ariei de afaceri TeliaSonera Eurasia Tero Kivisaari, vice-preşedintele TeliaSonera Eurasia Halim Ateş şi directorul general Moldcell Chiril Gaburici.  

Lars Nyberg a menţionat că TeliaSonera, în calitatea sa de acţionar majoritar al companiei Moldcell, are intenţia de a investi şi în continuare în Republica Moldova. De asemenea, dl Nyberg a menţionat importanţa stabilităţii şi a progresului ţării pentru succesul afacerii. “Când ţara prosperă, atunci şi businessul prosperă”, a specificat Lars Nyberg. Reprezentanţii TeliaSonera au ţinut să aprecieze rezultatele activităţii companiei Moldcell în Moldova, menţionând, în mod special, capitalul uman autohton care demonstrează capacităţi şi potenţial promiţătoare. La rândul său, Vlad Filat a dat asigurări că Guvernul va întreprinde acţiunile necesare pentru liberalizarea, reglementarea şi securitatea investiţiilor străine în economia Moldovei.

Acţionarul majoritar al operatorului de telefonie mobilă Moldcell, compania suedezo-finlandeză TeliaSonera, oferă servicii de telecomunicaţii în ţările scandinave şi baltice, pe pieţele emergente din Eurasia, inclusiv în Federaţia Rusă şi Turcia, precum şi în Spania.Compania Moldcell şi-a început activitatea în Moldova acum 10 ani, la 28 aprilie 2000.